43. Postás Kupa

Csobánka

2022.április 2 - 3.

Információk

Kezdőlap
Kiírás
Nevezés
A helyszínről
Előzetes pályaadatok
Értesítő
Rajtlista 1. nap
Rajtlista 2. nap
Klublista
Eredmények:
   1. nap
   2. nap
   Összetett
Részidős eredmények:
   1. nap
   2. nap
 Kérdésed van?

In English

Opening page
Invitation
Registration
The Terrain
Preliminary Course Lengths
Bulletin
Startlist 1. Day
Startlist 2. day
Clublist
Results
   1. Day
   2. Day
   1. + 2. Day
Results with split time
   1. Day
   2. Day
 Questions

Partnereink

senzor_logo.jpg

2014.12.07. 09:45 Postás Kupa

2014 Értesítő

magyar_zaszlo.jpg

POSTÁS KUPA 2014
2014. április 12-13.  Piliscsaba

Szeretettel köszöntjük a 36. alkalommal megrendezésre kerülő nemzetközi Postás Kupa tájfutóversenyünkre Finnországból, Horvátországból, Norvégiából, Romániából, Svájcból, Szerbiából, Szlovákiából érkező külföldi versenyzőket és a nagyszámú hazai résztvevőt. Bízunk benne, hogy ezen a fizikailag és technikailag egyaránt nehéz terepen mind a 46 kategóriában színvonalas küzdelem alakul ki. Reméljük, hogy az időjárás is kedvező lesz és mindenki egy kellemes, jó hangulatú versenyen vehet részt.

A verseny védnökei:

Rostás Gábor
a POSTÁS SE elnöke
 Jelinek István
a TÁJREND SE elnöke

VERSENYBÍRÓSÁG

Elnök
Elnökhelyettes
Titkár
Pályakitűzők
Gazdasági ügyek
Szállás
Kiértékelés/SI
Ellenőrzőbírók
Rajt
Cél
Protokoll
Gyermekverseny
Eredményhirdetés
Honlap

Horváth György
Sőtér János, Schell Antal
Józsa Gábor
Sőtér János, Gösswein Csaba
Gösswein Judit
Nemesházi László
Riczel Zsuzsanna, Józsa Gábor
Forrai Gábor, Bossánszky Ákos
Olajos Ferenc
dr. Rédl Gábor
Jelinek István
Szviatovszki Balázs
Korik Vera
Gösswein Csaba

Az F65-as kategóriát ebben az évben Korik Andor, szakosztályunk korábbi edzőjének emlékére rendezzük meg.

A versenyértesítő letölthető nyomtatható formátumokban:
PDF formátumban
MS Word .doc formátumban

Versenyközpont és Cél

Piliscsaba – Pázmány Péter Katolikus Egyetem bejáratától 500 m-re.

A VK GPS koordinátái

N 47° 37' 28.23", E 18° 51' 10.37"

A Cél (Parkoló) megközelítése

A versenyzők a verseny parkolóját a 10 es úton közelíthetik meg. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem bejáratánál lévő közlekedési lámpánál kell letérni (benzinkút, ALDI üzlet) és az irányító táblák útmutatása alapján megközelíteni a Versenyközpontot. Budapest felől a csomópontban balra kanyarodó sáv van kiépítve. A sáv közlekedését szabályozó lámpa fázisideje miatt lassú haladásra, torlódásra kell számítani. Piliscsaba felől a csomópontban jobbra kell kanyarodni. A csomópont GPS koordinátája:É 47.628778 K18.851267

A verseny parkolója részben a Célterületen illetve annak közelében, majd ha ez elfogy, az odavezető murvás út egyik oldalán van. Nagy autóbuszok a közlekedési lámpa közelében álljanak meg, mert helyenként keskeny az út. Az ALDI parkolójába nem szabad beállni!

A Versenyközpont és a Cél közvetlenül a murvabánya mellett van, amelyet hálós kordonnal kerítettünk el. A kordonon átmenni, a bányaterületre bemenni veszélyes és szigorúan tilos. Kérjük a szülőket és felnőtt versenyzőket, ügyeljenek a gyerekekre, hogy ne közelítsék meg a bányát!

PostásKupa.2014_VK.png
Jelentkezés a Versenyközpontban

április 12-én (szombat): 8-10.30  óráig
április 13-én (vasárnap): 9-10 óráig

- a nevezési díjat jelentkezéskor kell befizetni a benevezett versenyzők után,
- nevezésmódosításokat és új nevezéseket csak a rajtlista adta kereteken belül tudunk elfogadni,
- helyszíni nevezések költsége (április 11-től): 5200 Ft/fő/2 nap (M/W 20-60), 3100 Ft/fő/2 nap (M/W –18, M/W65-), nyílt 1000 Ft/fő/nap,
- módosítás április 11-én: 500.-Ft/fő/2 nap, jelentkezéskor 1000 Ft/fő/2nap,
- a módosításokat a célban kirakott, és jelentkezés előtt kitöltött űrlapon kell megadni. Kérjük, segítsétek a rendezők munkáját azzal, hogy az előre ismert módosításokat már a jelentkezés előtt - lehetőség szerint április 12-én 8 óráig - a riczel.jozsa@gmail.com címre elkülditek
- a versenyt elektronikus pontérintő (SI) rendszerrel rendezzük. Akinek nincs saját dugókája, annak 200 Ft/fő/nap dugóka bérleti díjat kell fizetni jelentkezéskor. 14 év alatt a dugóka bérlés ingyenes.
- kevés számú nevezés miatt az alábbi kategóriákat megszüntettük, illetve más kategóriába soroltuk az ide nevező versenyzőket:.

M10C  → M10D  vagy M12C
W10C  → W10D vagy W12C
W14C  → W15-18C

Szállás A rendezők által szervezett szálláshelyek elfoglalása csak a jelentkezéskor kapott szállásjegyek bemutatásával lehetséges. A szállásköltségeket jelentkezéskor kell fizetni.
Szálláshelyek

Kollégium, Tornaterem (mindkettő egy helyen):  
Mezőgazdasági, Erdészeti Szakképző Iskola, Kollégium.
Piliscsaba, József Attila út 2.
GPS: N 47° 38' 16.24", E 18° 50' 01.08"

A szállásokat szombat délután 17 órától lehet elfoglalni, és azokat vasárnap reggel 9-ig el kell hagyni!

„0” idő:

1. nap: Középtávú verseny        11.00 óra
1. nap: Váltó verseny               16.00 óra
2. nap: Normáltávú verseny       10.00 óra

Öltözködés, ruhaelhelyezés  a célban elhelyezett öltözősátrakban.
Rajt megközelítése

1. nap: Cél – Rajt: 400 méter, 20 m szint - kék-fehér szalagozás
2. nap: Cél – Rajt: 1050 méter, 30 m színt - kék-fehér szalagozás

Az MW10D, MW10DK és OB, OA (Nyílt) kategóriák mindkét nap a Céltól 80 méterre rajtolnak.

A jelentkezéskor kapott rajtszámokat viselni kell, biztosítótű a Célban, a jelentkezésnél felvehető.

Rajt kialakítása: A rajtban a rajtszám viselését ellenőrizni fogjuk, a terepre csak rajtszámot viselő versenyzőket engedünk ki. A dugóka törlését, és ellenőrzését a belépés előtt, el kell végezni. Az ehhez szükséges dobozok a rajt 20 m-es körzetében lesznek elhelyezve. Belépés a rajt idő előtt 2 perccel. Elkésett versenyzők számára külön folyosót építettünk. A térképek az időrajttól 40 – 100 m távolságban vannak elhelyezve.
Szalagozott szakasz

A verseny második napján az M21E, M21A, M21B, M20E, M18E, M35A, M40A és W21E kategóriák pályái keresztezik a 10-es utat és a vasutat. A versenyzőknek a kötelező szalagozott útvonalon, az országút és a vasút alatt kell áthaladni. Óvatosan kell haladni, mert az átjáró alacsony. A felszínen tilos keresztezni az utat és vasutat, az tiltott terület és a versenyző kizárását vonja maga után.

Szintén a 2. napon az OB (NyíltK) kategória a Rajttól az 1. pontig a 10D pályák sárga szalagozásán halad.

Terep:  Középhegységi terep részlet gazdag domborzattal, amelyen változó fedettségű fenyő és lombos erdők váltogatják egymást. Bozót ruha viselése ajánlott!  A terepen az út és ösvényhálózat szegényes.
Térkép:  

1. napon a középtávú és váltóverseny térképe 1:10 000 méretarányú 5 m-es alapszintközzel, 5 színnyomású, IOF normák szerinthelyesbítve 2014-ben.

2. napon az M21E, M21A, M21B, M20E, M18E, M35A, M40A, W21E, W20E és W18E kategóriák 1:15 000-es méretarányú térképpel futnak, a többi kategória térképe 1:10 000 méretarányú.

A térképek mérete: A4
A térképek laminálva lesznek.
A versenyzők saját időből veszik el térképüket.
A váltóversenyen valamennyi kategória térképei fóliázva lesznek.

A középtávú versenyen a 75. percig kell leadni a térképet, a váltóversenyen és a normáltávú versenyen nem kell leadni a térképet.
Az ellenőrzőpontok megnevezése (szimbol) és kódja

a pontmegnevezés a térképen található. A rajtban pótszimbolt biztosítunk.
A kategória elnevezés a térképen és a pontmegnevezésen: M (férfiak), W (nők)

A pontérintés igazolása

elektronikus pontérintő rendszerrel. Ha az ellenőrzőlámpa nem villan, a szúróbélyegzővel a térképre kell szúrni. Az ellenőrzőpontokon szórócédulát is elhelyezünk.
Frissítő a 2. napon a 60 percnél hosszabb győztes idejű pályákon hűsítőpont van a térképen jelölt helyen.
Nyílt kategória Az előre nevezettek és a helyszínen jelentkezők is a verseny mindkét napján 30 perctől 120 percig, tetszés szerinti időben indulhatnak, legalább 1 perces időközzel. A nyílt kategória is SPORTident elektronikus rendszerrel kerül lebonyolításra, indulásnál a rajtidőt az SI rajtdoboza adja. Nyílt kategóriában rajtlista nem készül, összesített eredményt nem számolunk, eredményhirdetést sem tartunk, de az eredményeket közzé tesszük. A teljesen kezdők számára írtuk ki a „nyílt szalagozott” kategóriát, mely az MW10D pályával egyezik meg.
On-line eredményközlés a célterületen

A tavaly kipróbált on-line eredményközlő rendszert idén is üzemeltetni fogjuk. A célterületen elhelyezett ingyenes WIFI hotspotokon keresztül bármilyen WIFI képes, böngészőt futtató eszközzel feljelentkezhettek a célban lévő szerverre, ahol a http://postas.hu oldalon a beérkezés után 1-2 perccel láthatjátok saját futásotok, illetve a többiek futásának „következményeit”. A szolgáltatást a célban és a közeli parkolóban tudjátok elérni. Kedves okostelefon, tábla PC, laptop tulajdonosok WIFI-re fel!

Technikai adatok:
SSID: postas (nyílt rendszer, nem kell semmiféle jelszó, simán csak csatlakozni kell hozzá)
A böngészőbe a http://postas.hu–t kell beírni. Itt a verseny egyszerűsített honlapját éritek el, ahonnan egy kattintással el tudtok navigálni az on-line eredményekhez. Értelemszerűen ki kell választani a kívánt kategóriát, és utoljára be kell állítani a frissítés időközét (30 másodperc, 1 perc, 2 perc, vagy 5 perc).
Kérdés esetén a rendezők szívesen segítenek.

Élő közvetítés a versenyről

A SENZOR kft támogatásával - kísérleti jelleggel -a versenyterep több pontjáról web kamerás élő képet adunk, melyet a célban elhelyezett monitoron illetve az interneten is követhettek majd.

senzor_logo.jpg

Gyermekverseny

A gyermekek számára „meseösvény” címszóval a Cél közelében (a Nyílt kategóriák rajtjánál) versenyt rendezünk. Jelentkezés mindkét nap 10–13.00 óra között.
A gyermekverseny rajtjánál óvoda működik.

Eltévedt versenyzők A 10 ezres térképpel versenyzők Észak felé haladva a 10-es utat vagy Piliscsabát érhetik el, ahonnan a VK megközelíthető. Akik 15 ezres térképpel versenyeznek (2. nap), azok az országút keresztezése után már D-i irányban érhetik el a 10-es utat, egyébként pedig a keresztezés előtt ők is É-i irányban haladjanak. A Cél értesíthető a 06-20-949-43-78 vagy a 06-20-934-42-32 mobil telefonszámon.
Váltóverseny

„0” idő: 16 óra

A csapatösszeállításokat az 1. nap 14 óráig  kell leadni a Célban.

Az egyes kategóriák indulási ideje:
00: M21A, M18B
05: M14B, M135
10: W18B, W21A, MIXL
15: W14B, MIXS

A váltók átfutnak a Célterületen, innen kb. 3-5 perc múlva érkeznek a versenyzők a Célba.

Eredményhirdetés

Az 1. napon a váltó eredményhirdetése 18.30 órakor kezdődik.
A 2. napon 14 órakor kezdődik az összetett egyéni verseny eredményhirdetése.
Az M65A kategória legjobb magyar versenyzője nyeri a Korik Andor emlékversenyt.

Egyéb fontos információk

- A verseny 1. napján kerül megrendezésre a dr. Szentgyörgyi Imre emlékverseny. Ezen csak  postás és hírközlési dolgozók és iskolák tanulói állhatnak rajthoz.
- A terepen több helyen fakitermelés folyik, fokozott figyelemmel haladjunk!
- A vadállomány megóvása érdekében a terepre kutyát kivinni nem szabad és kérjük a Célban is pórázon tartani őket.
- A versenyen mindenki saját felelősségére indul.
- A Célban, a Parkoló területén, a terep bármely részéntilos a dohányzás, tűzrakás és nyílt láng használata.
- A célban büfé üzemel hideg, meleg ételekkel.
- Ügyeljünk a szálláshelyek és versenyközpont létesítményeinek épségére, rendjére és tisztaságára.

Hulladék

A verseny során képződött hulladék elszállítása (a térfogata miatt) egyre nagyobb problémát okoz. Kérjük a hulladék hegyek csökkentése érdekében

- ha tudjátok, vigyétek haza a hulladékot
- használjátok a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket, a poharakat toljátok egymásba
- a műanyag palackokat ürítsétek ki, és nyomjátok össze

Célterület vázlata

celterulet.jpg

Kellemes és eredményekben gazdag versenyzést kívánnak a Rendezők!

süti beállítások módosítása