43. Postás Kupa

Csobánka

2022.április 2 - 3.

Információk

Kezdőlap
Kiírás
Nevezés
A helyszínről
Előzetes pályaadatok
Értesítő
Rajtlista 1. nap
Rajtlista 2. nap
Klublista
Eredmények:
   1. nap
   2. nap
   Összetett
Részidős eredmények:
   1. nap
   2. nap
 Kérdésed van?

In English

Opening page
Invitation
Registration
The Terrain
Preliminary Course Lengths
Bulletin
Startlist 1. Day
Startlist 2. day
Clublist
Results
   1. Day
   2. Day
   1. + 2. Day
Results with split time
   1. Day
   2. Day
 Questions

Partnereink

senzor_logo.jpg

2018.12.20. 15:45 PSEHGY

41. Postás Parkerdő kupa 2019 - 41. Postás Parkerdő Cup 2019

 

magyar_zaszlo.jpg flag-gb.gif

Régi terep - Felújított térkép - Új célhely

A Pilisszentlélek melletti Hamvaskő kedvelt tájfutó terep. Sok nagy versenynek, több Postás kupának is helyszíne volt. Természetvédelmi okok miatt csak kora tavasszal, vagy késő ősszel rendezhető itt verseny, ezért a megszokott időpontnál korábban március utolsó napjain lesz a Postás kupa.

A már korábban közölt célhelyet és parkolót (amely a Szélrózsa évkönyvben is megjelent) az Erdészet közreműködésével sikerült áthelyezni Pilismarót közelébe, az erdészeti út melletti tisztásra. Ez azt jelenti, hogy a Hamvaskő térképet É-i irányban kissé kibővítve, a rövidebb és közepes pályák nagy része olyan területeken fog haladni, amit az eddigi versenyeken nem tudtak érinteni a pályák. Erre a területre a 2011-es Postás kupának, majd az ott rendezett egyéni OB-nak is csak a leghosszabb pályái jutottak el. Így megoldható, hogy a Cél és Parkoló egymás mellett legyen. A terepnek ez a része kissé szintesebb, de teljesen tiszta szálerdők fedik a területet.

Ezt a célhelyet csak Pilismarót irányából lehet megközelíteni. Budapest felől az ajánlott útvonal: Budapest – Szentendre – Pilisszentlászló – Lepence – Dömös - Pilismarót. Nagyon szép, Szentendrétől sokáig erdőben vezető országúton közelíthető meg Pilismarót és szinte nincs is különbség a régi és új célhely Budapesttől mért távolságában.

 

Old terrain – Revised map – New Finish Area

Hamvaskő, near Pilisszentlélek is a popular orienteering area. It hosted many big events as well the Postás Cup in the past. Due to environmental constrains we can only orienteer on it in early spring or late autumn, which is why we are having the Postás Cup in the last days of March, instead of its usual mid-April slot.

We managed to negotiate a better Finish Area and Car Park (different from the one already published in the Szélrózsa yearbook) with the Forestry, so it is now near Pilismarót in a large clearing by the Forestry road. This means that we have enlarged the Hamvaskő map in a Northerly direction and enabled most of the shorter courses to reach parts of the area that they could not reach in previous events. These areas were only used by the longest courses in previous events, like the Postás Cup in 2011, as well as the Championship event following that. This made it possible to situate both the Finish and the Car Park right next to each other. This part of the competition terrain is slightly steeper, but it is covered by totally clear, mature forest.

This Finish area can only be accessed from Pilismarót and the reccommended approach from Budapest is as follows: Budapest-Szentendre-Pilisszentlászló-Lepence-Dömös-Pilismarót. The approach to Pilismarót follows a road in a forest and there is practically no difference in the distance between Budapest and either the old or this new Finish area.

 

google_cel.jpg

 pk2019-cel.jpg

 

süti beállítások módosítása